Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg csirkecombfilé
• 1 ek. vaj
• só
• 15 dkg fehér szőlő
• 1 csokor friss menta, aprítva
• csipet őrölt fahéj
• csipet csilipor
• 25 dkg kuszkusz
• 5 dkg mazsola
• 1 dl olaj
A csirkecombfilét felcsíkozzuk, sózzuk. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a csirkehúst. Kb. 10 perc sütés után hozzáadjuk a megmosott szőlőszemeket, a fűszereket, illetve a vágott menta felét, majd 5 perc alatt készre főzzük. (Ha kezdene letapadni, egy kis vízzel pótoljuk az elfőtt levet.) Közben a kuszkuszhoz másfélszeres mennyiségű (kb. 3,5 dl) vizet felteszünk forrni. Beletesszük a mazsolát, 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, enyhén megsózzuk, és belekeverjük a kuszkuszt, illetve az olajat. Lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék mentát a húshoz keverjük, majd a kuszkuszra tálaljuk.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Jamie-féle szendvicset
- Gyors vacsora: sajtos-baconös lepény
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára