A nagyáruházakban vásárolt paradicsomok sokszor íztelenek és kásás a húsuk. Sajnos ez azokra a paradicsomokra is igaz, amiket piacon vásároltunk ugyan, de túl sokáig tartottunk a hűtőben. Ezek a gyümölcsök a frisseségükből nem, zamatukból viszont annál többet veszítenek. Van azonban egy egyszerű trükk, amivel visszahozhatjuk a paradicsomok ízét.
Semmi bonyolult dologra nem kell gondolni, egészen egyszerűen pár percre meleg vízbe kell tenni a frissen vásárolt paradicsomokat. Miután megförödtek, mehetnek a hűtőszekrénybe. A melegvizes fürdőnek köszönhetően a paradicsomok sokkal tovább megőrzik zamatukat, nem lesznek vízízűek vagy kásásak. Egy dologra kell figyelni: a víz ne legyen túl forró, mert akkor a paradicsomok ledobják a bőrüket.
Paradicsomtippek: vásárlás és tárolás
Hogyan kell?
- Hogyan kell hideg paradicsomlevest készíteni?
- Hogyan kell pizzatésztát gyúrni?
- Hogyan kell gazpachót készíteni?