Gasztro

Itt a titok: így lesz a legfinomabb a paradicsom

Egy egyszerű trükknek köszönhetően a szupermarketekben vásárolt paradicsomoknak is olyan íze lesz, mintha frissen szedtük volna őket Olaszországban.

A nagyáruházakban vásárolt paradicsomok sokszor íztelenek és kásás a húsuk. Sajnos ez azokra a paradicsomokra is igaz, amiket piacon vásároltunk ugyan, de túl sokáig tartottunk a hűtőben. Ezek a gyümölcsök a frisseségükből nem, zamatukból viszont annál többet veszítenek. Van azonban egy egyszerű trükk, amivel visszahozhatjuk a paradicsomok ízét.

Hogyan kell sokáig frissen tartani a paradicsomot?

Semmi bonyolult dologra nem kell gondolni, egészen egyszerűen pár percre meleg vízbe kell tenni a frissen vásárolt paradicsomokat. Miután megförödtek, mehetnek a hűtőszekrénybe. A melegvizes fürdőnek köszönhetően a paradicsomok sokkal tovább megőrzik zamatukat, nem lesznek vízízűek vagy kásásak. Egy dologra kell figyelni: a víz ne legyen túl forró, mert akkor a paradicsomok ledobják a bőrüket.

Paradicsomtippek: vásárlás és tárolás

Hogyan kell?

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése