Recept: így készíthetsz mennyei gombapaprikást

nlc | 2015. Szeptember 28.
Gyorsan, egyszerűen készíthetsz ebédet, vacsorát gombából. Nem fogod megbánni, ha kipróbálod elronthatatlan gombapaprikás-receptünket.

Mindössze harminc perc alatt készül el ez a gombás étel. Kiváló ebéd, vacsora lehet önmagában vagy kenyérrel, péksüteménnyel, esetleg vajas galuskával, de sült húsok mellé köretként is nagyon finom a gombapaprikás.

A gombapaprikás hozzávalói 4 személyre

Így készítsd el a gombapaprikást

Az olajat vagy a zsírt a gombapaprikáshoz mélyebb serpenyőben, lábasban forrósítsd fel. Pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Keverd hozzá az őrölt pirospaprikát, majd vedd le a tűzről, nehogy megkeseredjen, és öntsd az edénybe az alaposan megmosott, és felkockázott vagy felszeletelt gombát.

Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a megmosott, felkockázott paradicsomot és a karikákra vágott paprikát, majd lassú tűzőn fedő alatt rotyogtasd a gombát kb. 20 percig. Időnként óvatosan kevergesd meg. Vedd le a fedőt az edényről és keverd a gombához a tejfölt. Fedő nélkül forrald vissza a levét.

NLCafé-tipp: A gombapaprikás még ízletesebb lesz, ha 3-4 fej erdei gombát (szegfű, róka esetleg vargánya) is hozzáfőzöl. Használhatsz szárított erdei gombakeveréket is, ez esetben felhasználás előtt áztasd vízben a gombákat kb. 15-50 percig.

További gombás ételek receptje az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version