A zöldségek és fűszerek kombinációjával végtelen számú bruschetta készíthető, így bátran variálhatjuk, minden napra jut egy finom vacsora. Használhatunk hozzá ciabattát, bagettet, vagy bármilyen ropogós héjú fehér kenyeret.
Hozzávalók 2 személyre:
• extra szűz olívaolaj
• 250 g tisztára törölt gomba
• néhány szál friss petrezselyem
• tengeri só és frissen őrölt bors
• 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
• 1 gerezd fokhagyma félbevágva
• szárított, morzsolt csili
• kisebb diónyi vaj
• fél citrom frissen facsart leve
• 2 szelet kovászos kenyér
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőbe öntünk néhány löket olívaolajat. A gombákat apró darabokra vágjuk (a kisebbeket egyben hagyhatjuk) és a serpenyőben összerázzuk, hogy meghemperegjenek az olajban. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a petrezselymet, újra összerázzuk, megszórjuk csipetnyi sóval és borssal, kevés szétmorzsolt csilivel, és kis lángon még pár percig pirítjuk. Ha a keverék már kiszárad, önthetünk alá még olajat. Amikor a gomba már pirulni kezd, hozzáadjuk a vajat és a facsart citromlevet, azután jól összeforgatjuk, és végezetül pár evőkanál vizet adunk hozzá. Főzzük még pár percig, hogy finom krémes legyen. Közben megpirítjuk a kenyereket. Amikor megpirultak, bedörzsöljük a megmaradt fokhagymával, és rákanalazzuk a gombát.
Tipp: Még finomabb lesz a gombás bruschettánk, ha különféle gombákat használunk fel hozzá vegyesen.
Ha tetszett ez a recept, nézz szét a Wannabe Chef blogon.
Még több gyors vacsora:
- Vegán burger házilag – ezt a receptet ne hagyd ki!
- Mit főzzek ma vacsira? Jamie-féle szendvicset
- Gyors vacsora: sajtos-baconös lepény
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára