Recept: így készíthetsz mennyei tejszínes gombalevest

nlc | 2015. Október 01.
Gombából valami finomat gyorsan és egyszerűen? Próbáld ki ezt a mennyei tejszínes gombalevest, és nem fogsz csalódni receptünkben.

Gombából gyorsan és egyszerűen készíthetők finomabbnál finomabb ételek. Ezúttal a mennyei tejszínes gombaleves receptjét osztjuk meg veled.

A tejszínes gombaleves hozzávalói

Így készítsd el a tejszínes gombalevest

A gombaleves elkészítéséhez a vajat vagy az olívaolajat főzőedényben hevítsd fel és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd meg a hagymát, majd a felszeletelt gombával együtt is pirítsd még néhány percig ügyelve, nehogy leégjen. Öntsd fel másfél liter vízzel, forrald fel. Közben a répát és a petrezselyemgyökeret tisztítsd meg, vágd karikákra. Tedd a forrásban lévő levesbe, sózd, borsozd ízlés szerint. Gyöngyöző vízben főzd puhára a zöldségeket.

Két merőkanálnyi gombát merj ki a levesből és turmixold össze a tejszínnel. Öntsd vissza a forrásban lévő levesbe, és forrald az egészet még néhány percig. Mielőtt levennéd a tűzről a tejszínes gombalevest, fél mokkáskanálnyi őrölt szerecsendióval ízesítheted.

Tálalás előtt vékony szeletekre vágj fel egy zöldhagymát vagy néhány levél petrezselyemzöldet, és szórd a leves tetejére. Tejföllel is gazdagíthatod a gombalevest.

NLCafé-tipp: Laktózérzékenység esetén a tejszín helyett használhatsz kókusztejet vagy kókusztejszínt.

További gombás ételek és levesek receptjei az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version