Sütőtökös-fetás frittata
Hozzávalók:
- ízesítéshez só
- 8 tojás
- ízesítéshez bors
- ízesítéshez kakukkfű
- sütéshez olívaolaj
- 20 dkg feta
- 25 dkg sütőtök
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt meghámozzuk (zöldséghámozóval a legkönnyebb), magját eltávolítjuk, és egyenletes méretű, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Lobogó, sós vízben kb. 4 percig előfőzzük, hogy kissé megpuhuljon, de ne főjön szét. Leszűrjük, konyhai papírtörlővel felitatjuk.
A fetát a tökkel azonos méretű kockákra szeleteljük. A felvert tojásokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lemorzsolt friss kakukkfüvet, majd belekeverjük az előfőzött sütőtököt, illetve a fetakockákat. Egy kiolajozott, kb. 26×15 cm-es jénaiba vagy tepsibe (vagy akár kerek tortaformába) öntjük, és 25 percig sütjük, amíg megszilárdul. Langyosan tálaljuk.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Mit főzzek ma vacsira? Jamie-féle szendvicset
- Gyors vacsora: sajtos-baconös lepény
- Sonkás batyu – gyorsan valami finomat vacsorára