Emlékszem kisiskolás koromban, hajnalok hajnalán, amikor apukám suliba vitt, mindig ezek közül a “retró finomságok” közül választhattam az iskola melletti kis pékbódéból. Ezek az ízek felnőtt fejjel is hiányoznak. Azonban az akkor kapható kicsit száraz és kispórolt alapanyagok helyett, most lehetőségem van “apait, anyait beleadni” és úgy elkészíteni ezeket a finomságokat, ahogyan kell.
Ebben a receptben az a jó, hogy nem kell újra és újra meghajtani a leveles tésztát, hanem a készítéskor kétszer áthajtani, megkenni jó minőségű vajjal és így betenni a hűtőbe. Másnapra a vaj megszilárdul a hajtások között és szemet gyönyörködtetően szép rétegeket kapunk.
A receptért kattints a Brioche caféblogra!
Íme még néhány leveles tésztás recept:
- Egyszerű barackos lepény leveles tésztából
- Gyorsan valami finomat: 3 leveles tészta recept
- A nagy levelestészta-teszt