Volt itthon egy doboz tejszín, amit el kellett használni. Oké, ez eddig nem valami romantikus. Tudtam, hogy bízhatok Gastrobertolliniben, találtam is nála egy receptet, amiből kiindulva elkészíthettem ezt a finom, tejszínes édességet.
Elkészítés:
1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit. Dolgozz gyorsan, mert hamar megpuhul a tészta.
2. Egy kivajazott piteformát tölts meg a tésztával. Mivel ez a fajta liszt nehezen nyújtható, érdemes kézzel belenyomkodni, egyenletesen, szépen. 🙂 Villával szurkáld meg sok helyen, egész az aljáig, hogy a gőz távozhasson belőle. Jusson a forma szélére is a tésztából, akkor lesz igazán szép.
3. Előmelegített sütőben süsd meg a tésztát, és közben készítsd el a krémet.
Ehhez forrósítsd fel a tejszínt, majd alacsony hőfokra levéve, tördeld bele az étcsokit. Hagyd elolvadni benne, add hozzá a kókuszreszeléket is, hogy kissé meg tudjon puhulni. Amiatt, hogy kakaóbabdarabos csokit is használtam, a kókuszreszelékkel együtt finom ropogós lett a krém. Na, érted, hogy értem!?
A folytatásért kattints a Pink Dust caféblogra!