Gasztro

Serényi Zsolt, a Tetovált Séf

Közel tíz éve nézhetjük a TV Paprikán, mostantól pedig szintet lépve már a Viasat 3 műsorán is felbukkan Serényi Zsolt.

Október 18-án kerül adásba a Viasat 3 adásán a Tetovált Séf című főzőműsor első évadának tíz epizódja. A pult mögött a Paprika TV főzőműsorából már jól ismert Serényi Zsolt mesterszakács fogja elkészíteni a jobbnál-jobb sülteket.  Azt tudjuk, hogy finomakat főz, más infó azonban eddig nemigen derült ki róla két flambírozás között. Ideje kiegészíteni a Tetovált Séffel kapcsolatos ismereteinket!

Serényi Zsolt, a Tetovált Séf

A Fórum Hotelben kezdte a szakmát

Serényi Zsolt budapesti gyerek, ha nem is annyira fiatal, egész pontosan 1972-es. miután leérettségizett, úgy gondolta, hogy neki az lesz a legjobb, ha főzni fog, ezért elvégezte a Gundel Károly vendéglátó ipari szakiskolát. Ezután egyből elit helyre, az akkor még Fórum Hotelnek nevezett Hotel Intercontinental konyhájára került. Miután ott megpucolt pár vagon krumplit, kiklopfolt néhány tonna marhát, felfigyeltek a fiatal szakács ételeire, így Zsolt egyre feljebb léphetett a konyhai ranglétrán.

Serényi Zsolt, a Tetovált Séf

Négy gyerek, hobbi a motorozás

Eddigi huszonkét, főzéssel eltöltött éve alatt volt üzletvezető mexikói étteremben, vitt elegáns francia konyhát, letette a névjegyét hatalmas bajor sörházban, de házias étteremben és látványkonyhás bisztróban is dolgozott. Önmagát nem tartja konyhaművésznek, szerinte vezető séffé válni “csupán” kitartó munka eredménye, de még nem hivatás – neki viszont az élete a főzés. Leginkább a sült húsokért rajong, a grillezés és a barbecue(BBQ) az élete.

Zsoltnak négy saját gyerekére kell főznie, ha hazatér, kedvenc tetováló művésze pedig saját felesége, akivel most tervezik ötödik gyereküket. A Tetovált Séf örökmozgó személyiség, hobbija a motorozás. 

Ha hideg őszi napjainkat szívesen dobnánk fel a lobogó tűz látványával, akkor a Viasat 3 műsorán tíz alkalommal is megnézhetjük, ahogyan a Tetovált Séf hatalmas darab húsokat grillez a tűzrakás felett. Kár, hogy az illata nem fog átjönni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top