Gyömbéres csokoládéterrine eperpürével
Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 3-4 cm gyömbér
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 dl habtejszín
- 1 teáskanál méz
- 10 dkg fagyasztott eper
Elkészítés
Az apróra tört csokoládét olvasszuk fel a vajjal együtt, reszeljük bele a megpucolt gyömbért. A hidegre hűtött habtejszínt (így könnyebb felverni) elektromos habverővel verjük fel kemény habnak, majd forgassuk a kihűlt csokoládékrémhez. Öntsük a masszát félliteres szilikonos őzgerincformába vagy műanyag fóliával bélelt fémformába. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Az epret enyhén olvasszuk ki, botmixerrel pürésítsük, közben keverjük hozzá a mézet. Tálalás előtt borítsuk ki a terrine-t a formából, szórjuk meg a kakaóporral. Forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeleteljük.
Kínáljuk az eperpürével.
Még több csokis recept az NLCafén:
- Gordon Ramsay fantasztikus csokiszufléja
- Így készül a csokis crème brûlée
- Csokis édességek liszt nélkül