Gasztro

A nagymamám puliszkája

A puliszka íze emlékeket idézhet fel? Városi kislányként nyaranta egy kis borsodi faluban úgy szívtam magamba a vidéki életet, mint ahogyan más levegőt vesz, mindenhol jelen voltam, csetlettem és botlottam.

A nagyinál ha kellett, napközben festettem kerítést, etettem az állatokat, és a gyomokat sem kíméltem a kertben. Esténként a haverokkal sátoroztunk, buliztunk, szalonnát sütöttünk, vagy csak egyszerűen álltam az udvaron a hűséges Boby kutya társaságában és néztem, ahogyan a hegytetőket a lemenő nap színesre festi.

A nagymamám puliszkája

A reggelek kakaskukorékolással indultak, általában nem sokáig lustálkodtam, mert szinte magától kidobott az ágy. Gyakran álmosan – aki éjszaka legény, legyen nappal is címszóval – mentem le a kávéillat után a konyhába, ahol a nagymamám mindig reggelivel várt. Egyik reggel megkérdeztem tőle, hogy milyen az íze a puliszkának? Az étel neve olyan titokzatosan hangzott a számomra, hogy kíváncsivá tett. A nagyi meg volt lepve, hiszen ki gondolná, hogy egy tinédzser ilyen kérdést teszt fel kócosan, pizsamában, alig kinyílt szemmel. Nem tudott pontos választ adni, azt mondta, hogy az íze olyan, mint amilyennek a puliszkának lennie kell.

A folytatásért kattints a Varázslat fakanállal caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top