Vasárnapi klasszikus: rántott hús kicsit másképp

nlc | 2015. Október 18.
Ha nem szívesen váltok meg a vasárnapi klasszikustól, de nyitottak vagytok az új ízekre is, akkor ezt a receptet feltétlenül próbáljátok ki. Még egy rántott hús is lehet izgalmas!

Rántott hús diós-kakukkfüves bundában

Vasárnapi klasszikus: rántott hús kicsit másképp

Hozzávalók 4 személyre:

• 4 fél szelet csirkemellfilé
• 10 dkg zsemlemorzsa
• 5 dkg dió
• 5 szál kakukkfű
• 2 tojás
• liszt
• tengeri só

A zsemlemorzsát összekeverjük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel és a durvára tört dióval. A hússzeleteket besózzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és legvégül a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk. Forró, sütőpapírral bélelt, 200 fokos sütőben (zsiradék hozzáadása nélkül) 15–20 perc alatt megsütjük. Vajas-petrezselymes újkrumplit vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.

 

Még több rántott húsos cikk az NLCafén:

Exit mobile version