Ham and eggs
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db tojás
- 4-6 szelet bacon
- só, frissen őrölt fekete bors
- a sütéshez pár csepp étolaj
- 10-12 szem koktélparadicsom vagy 2-3 nagy paradicsom
- néhány szelet baguette vagy kenyér
Elkészítés
A baconszeleteket megpirítjuk, a tojásokat megsütjük, a kenyér/baguette szeleteket megpirítjuk.
Friss paradicsommal, a tojásokat enyhén megsózva, borsozva tálaljuk.
Marhasteak
Hozzávalók:
- só bors
- 1 ek. olívaolaj
- 350 g (rib-eye) marha felsál
Elkészítés
Borsozd meg és kend be az olivaolajjal a marhaszeletet.
Tedd nagyon forró serpenyőbe és süsd mindkét oldalát oldalanként 4-5 percig.
Tedd tányérra, sózd meg, öntsd le olivaolajjal és fogyasztás előtt pihentesd 3-4 percig.
Ne sózd meg előre, mert akkor a hús levet ereszt és nem tudod megpirítani. A hús készítését a tányérodon a pihentetéssel fejezed be, akkor lesz igazán puha.
Angolos steak szendvics
Hozzávalók (4 szendvicshez):
- 4 db (szeletelve, sózva) paradicsom
- 4 szelet kenyér
- 100 g majonéz
- 1 csomag rukkola
- 4*130 g bélszín
- 30 g dijoni mustár
Elkészítés
Keverd össze a mustárt a majonézzel, és tedd félre. Sózd be a húst, és forgasd meg napraforgóolajban. Dobd nagyon forró serpenyőbe, és süsd angolosra pár perc alatt (a hús vastagságától függően fél perc és két perc között). Tedd félre pihenni. Szeleted fel a kenyeret, és kenj meg 4 szeletet a mustáros majonézzel, helyezd rá a paradicsomszeleteket, a steaket (akár fel is darabolhatod), koronázd meg a rukkolával, és takard be a második fél szelet kenyérrel.
Még több húsos recept:
- Svéd húsgolyók házilag
- Gyors és finom: így készül a húskrém
- 3 elegáns töltött hús