Lazac filé, fekete tészta, zöld mártás: (10 adag)
2kg lazac filé
0,1kg lazac kaviár
0,5kg fekete spagetti
1kg zöldborsó
0,2kg sárga répa
0,3kg friss parajlevél
0,2kg vörös hagyma
0,05kg fokhagyma
0,3l extra szűz olíva olaj
0,15kg friss petrezselyem zöld
1l zöldség alaplé
só, frissen őrölt fekete bors
Lazac fekete tésztával és zöldkörettel
A vöröshagymát és a fokhagymát a zöldség alaplében puhára főzöm, alaposan össze turmixolom.
Hozzá adom az apró kockákra vágott sárgarépát és a zöldborsót. Mikor puhulni kezd a répa a “főzelék” felét szintén leturmixolom és sűrű szűrőn keresztül vissza passzírozom, Sózom, borsozom, friss petrezselymet és parajlevelet adok hozzá és összekeverem a frissen, kilenc perc alatt sós vízben szinte készre főtt fekete spagettit.
Tálaláskor grillezett (vagy olívaolajban sült) lazacfilét teszek rá és lazackaviárral díszítem.
Az étel fotója a Terminál Étteremben készült