Céklás-krémsajtos brownie
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 200 g cukor
- 2 tojás
- 125 g vaj
- 125 g étcsokoládé
- 1 mk. sütőpor
- 2 ek. kakaópor
- 1 fej cékla
Teteje:
- 125 g krémsajt
- 2-3 kanál porcukor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes
Elkészítés
Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (kb. 22 x 22 cm-est), és az aljára fektessünk sütőpapírt.
Tegyük az étcsokoládét és a margarint egy hőálló tálba, és gőz fölött olvasszuk fel. Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a kakaóport és a már langyosra hűlt megolvasztott vajas csokoládét. Keverjük össze egynemű masszává, szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Adjuk hozzá a lereszelt céklát, és forgassuk össze, majd öntsük a keveréket a tepsibe.
Kanalazzuk a tetejére a krémsajtot, késsel csíkozzuk, márványosítsuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon süssük, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra.
Tegyük az étcsokoládét és a margarint egy hőálló tálba, és gőz fölött olvasszuk fel. Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a kakaóport és a már langyosra hűlt megolvasztott vajas csokoládét. Keverjük össze egynemű masszává, szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Adjuk hozzá a lereszelt céklát, és forgassuk össze, majd öntsük a keveréket a tepsibe.
Kanalazzuk a tetejére a krémsajtot, késsel csíkozzuk, márványosítsuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon süssük, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra.
A tetejére: 125 g krémsajt 2-3 kanál porcukorral elkeverve
Még több csokis recept az NLCafén:
- Gordon Ramsay fantasztikus csokiszufléja
- Így készül a csokis crème brûlée
- Csokis édességek liszt nélkül