Fokhagymás bárányborda, füge, cukkini: (10adag)
2,5 kg fiatal bárány bordája, szeletelve
1 kg cukkini
0,2 kg fokhagyma
0,3 l olívaolaj
0,4 kg szárított füge
0,5l fehérbor
só, frissen őrölt fekete bors
Fokhagymás bárányborda – Terminál étterem
A tisztított fokhagymagerezdeket az olívaolajban, százfokos sütőbe téve, vagy nagyon kis lángon a tűzhelyen 30-40 perc alatt megpuhítom.
A fügét félbe vágva a borban szintén kis lángon készre főzöm.
Tálalás előtt a hasábokra vágott cukkinit a fokhagyma olaján serpenyőben megpirítom.
A báránybordákat, sóval és borssal ízesítve faszénparázson vagy serpenyőben, szintén a fokhagyma olaját felhasználva, mindkét oldalán megpirítom.
Minden összetevőt egy tányérra halmozok és rácsepegtetek egy keveset a füge főzőborából.