Hétvégi menü, amivel nem lehet hibázni

nlc | 2015. November 06.
Ezen a hétvégén már nem spórolunk az ízekkel és a szénhidrátokkal. Melegszendvics nem is egy, hanem három sajttal, rakott rizs sok-sok csirkével és rizzsel, és a nap végére egy isteni tortillatekercs. Próbáljátok ki hétvégi menünket! Ezekkel a receptekkel nem lehet hibázni!

Háromsajtos melegszendvics

Hétvégi menü

Hozzávalók 4 adaghoz:

A fokhagymát zúzzuk, kikeverjük a vajjal. A sajtokat külön-külön lereszeljük. 4 szelet kenyér egyik felét megkenjük a fokhagymás vajjal, és egyenlő arányban meghintjük a háromféle sajttal. Mindegyik kenyeret beborítjuk egy másik szelettel, a külső felüket is megkenjük vajjal, majd teflonserpenyőben szép pirosra sütjük. Sütés közben időnként megnyomkodjuk a szendvicseket, hogy alaposan megolvadjon a sajt a közepén. 

Rakott rizs

Hozzávalók 4 személyre:

Két evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, és hozzáöntjük a húsleves felét. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk a rizst, a maradék húslevest, egy csipet sáfrányt, és alacsony hőfokon főzzük, míg a rizs puhulni kezd. Mikor a rizsszemek megduzzadtak és magukba szívták a húslevest, elzárjuk, és fedő alatt hagyjuk párolódni további 20 percig.
A csontról letépkedett csirkehúst kisebb, hosszúkás darabokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a másik két fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a csirkehúst, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk, és további 10 percig pirítjuk.

Egy jénai tálat kikenünk vajjal, az aljára rakunk egy adag rizst, majd reszelt sajtot, rátesszük a csirkés tölteléket, a főtt tojásokat és a mandulát. Ezután ismét a rizs következik, a tetejét bőségesen meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Tortillatekercs

Hozzávalók: 

A húst csíkokra vágjuk, fűszerezzük római köménnyel, sózzuk és olajjal átforgatjuk. A joghurtot összekeverjük római köménnyel, curryvel, sóval, a citrom levével és a finomra vágott petrezselyemmel. A zöldségeket csíkokra vágjuk. Miután mindennel előkészültünk, a húst forró serpenyőben megpirítjuk. A tortillatekercset serpenyőben vagy csipesszel tartva, a nyílt láng felett átforrósítjuk. A közepébe tesszük a csíkokra vágott lila hagymát, paradicsomot, valamint a megpirított húst. Meglocsoljuk a fűszeres joghurttal, két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük, és már fogyasztható is.

Még több recept a hétvégi menühöz az NLCafén:

Exit mobile version