Kedvenc vacsoránk: a töltött krumpli

nlc | 2015. November 07.
Újabb bizonyíték arra, hogy a krumpli a megmentőnk a konyhában. Ha van pár szem burgonya a spájzban, nagy baj már nem lehet. Mai gyors vacsoránk is így született.

Töltött burgonya

 


Hozzávalók 4 személyre: 

A héjas burgonyákat alaposan lesikáljuk, és 20-25 percig (a burgonya méretétől függően) sós vízben főzzük. Míg készül a burgonya, a baconszeleteket apró darabokra vágjuk, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kevés vízben pár perc alatt megpároljuk. A megfőtt burgonyát kicsit hűlni hagyjuk, majd félbevágjuk, és óvatosan kivájjuk a közepét, hogy aztán meg tudjuk tölteni. A kivájt részt a póréhagymához adjuk, majd hozzákeverjük a krémsajtot, a tojást, sózzuk és borsozzuk. 

A keveréket visszatöltjük a kivájt burgonyába, ráterítünk 1-1 szelet sajtot, és 200 °C fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. Amikor elkészült, a tetejét megszórjuk a sült szalonnával, és melegen tálaljuk.

Még több krumplis recept:

Exit mobile version