nlc.hu
Gasztro
Tetovált Séf: “Füstös” libacomb, sütőtökgratinnel

Tetovált Séf: “Füstös” libacomb, sütőtökgratinnel

Serényi Zsolt, a Tetovált Séf ezúttal egy finom Márton-napi fogás receptjét ajánlja olvasóink figyelmébe.

“Füstös” libacomb, sütőtökgratin

(10 adag)

  • 3 kg (10 db) tisztított libacomb
  • 2 kg libazsír
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 0,001 kg babérlevél
  • 0,5 kg vörös hagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2,5 kg sütőtök
  • 1,25 kg burgonya
  • 0,3 kg vaj
  • 0,35 l pecsenyelé
  • 1 fej lila káposzta

A libacombokat megsózom, borsozom, majd néhány órára a hűtőszekrénybe teszem. 120 fokra előmelegített smokerben (vagy sima sütőben) a rácsra rakva két órán keresztül sütöm. A két óra elteltével cikkezett hagymával, fokhagymagerezdekkel és néhány babérlevéllel együtt olvasztott libazsírba rakom.

Tetovált Séf:

Füstölt libacomb sütőtökgratinnel – fotó: TERMINAL Restaurant & Bar

Az egészet visszarakom a smokerbe (vagy sütőbe) és 120 fokon sütöm addig, amíg teljesen meg nem puhul (1-1,5 óra). Az utolsó nyolc percben forró grillrácson (vagy 200 fokos sütőben) kívülről készre pirítom. Közben vékonyra szeletelem a pucolt tököt és a burgonyát. Sózom, borsozom és meglocsolom olvasztott vajjal. Sütőformába nyomkodom és 160 fokon 45 perc alatt készre sütöm.

Tálaláskor ízlés szerint, magas hőmérsékletű grillen vagy forró serpenyőben – libazsíron – pirított lila káposztát és pecsenyeszaftot kínálok a libacombhoz.

A fogás a Terminal étteremben készült, a Márton-napi kínálatában megkóstolható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top