Gasztro

Paleo csokis táska

Végre volt időm kipróbálni a Szafi nyújtható kelttészta-helyettesítő lisztkeveréket. Hát ugye én bevallottan csokifüggő vagyok, úgyhogy egy kakaós csigát céloztam meg, aztán a sütés után inkább csokis táskának neveztem el, alant jön a történet.

Azért azt lássuk be, hogy a paleozásnál az egyik veszteség, hogy nem lehet enni jó kis élesztős kelt tésztákat. Túrós batyut. Lekváros buktát. Kakaós csigát. Hát most a fáma szerint már lehet, mégpedig a Szafi kelt tésztás keverékkel. Nagy reményekkel vágtam bele, mivel szeretem a többi lisztkeverékét is, gondoltam nem csalódhatok.

És tulajdonképpen nem is csalódtam, csak nem egészen úgy alakult a dolog, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Hozzávalók kimér, összekever. Tészta összeáll, szépen, ahogy kell. Kinyújtom két szilikonos sütőpapír között, ahogy kell. Megkenem a töltelékkel, és ekkor jött a probléma. Amikor szerettem volna felhengergetni, törött. De nem kicsit. El tudjátok képzelni, hogy mekkora maszatot lehet csinálni, amikor a töltelékes tésztát fel akarod gurigatni, de nem megy.
Úgyhogy ezt a részét fel is adtam, és gurigatás helyett inkább egymásra lapogattam, fel meg már nem is vágtam csigának, hanem egybe megsütöttem, olyan volt, mint egy nagy táska. Gondoltam az ízére a kinézete hála istennek úgy sincs hatással. És tényleg. Csigának nem csiga, viszont olyan finom volt, hogy én ezt bizony beépítem a receptjeim közé.

A folytatásért kattints a Paleotündér caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top