Gasztro

Isteni mézeskalács

Karácsony előtti próbamézeskalács első felvonása. Közkedveltsége miatt muszáj többször elősütni, persze így van rendjén!

Ma engem is elkapott a karácsonyláz, holott múlt héten még lázadtam nagyáruházaink bőséges ünnepi kínálata ellen. El is fordultam tüntetően a díszektől. Ma meg? Hát nem a kosárba tettem kettőt?! Szörnyű. November van. Bedaráltak. Szóval a recept családi, anyarecept! A mézet olvadásig felmelegítem (langyos állapotú legyen) folyamatos kavarás mellett hozzáadom a zsírt/olajat, 2 tojást, cukrot és a fűszereket.

A lisztben elkevert szódabikarbónához hozzáadom a fenti masszát, összegyúrom. (Ma nekem nehezen akart összeállni, szétesett mindig, így plusz mézet adtam hozzá.) Hideg helyen 1-2 órát hagytam pihenni.

 Isteni mézeskalács

A folytatásért kattints a Levendula Lány caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top