Gasztro

Ezért ne vedd meg soha a csillogó almát a boltban

Vigyázz, nehogy hasonlóan járj, mint Hófehérke!

Hófehérke sem tudott ellenállni a gonosz boszorkány ugyan csodálatosan szép, mégis mérgezett almájának. Nehogy így járj te is!Láttad már a boltokban a gyönyörű, sérülésmentes és csillogó almákat? Fogadjunk, hogy te is ilyet szoktál választani!

Legközelebb már ne tedd!

Ezért ne vedd meg soha a csillogó almát a boltban

Ezzel a csodálatos csillogással az élelmiszergyártók a természetes gyümölcsviaszt igyekeznek utánozni, azonban az erre használt anyag, az úgynevezett sellak egy műgyanta. Megakadályozza a gyümölcs romlását, meghosszabbítja az eltarthatóságát és fényessé varázsolja az almát.

Ezt a gyantaalapanyagot az úgynevezett lakktetűből (Laccifer lacca) nyerik, ami egy fákon élő rovar. A sellak alapanyaga a megtermékenyített nőstény rovar váladéka, amely az ivadékgondozást segíti elő. 1 kg sellakot kb. 300 000 tetű képes előállítani.

De van egy jó hír, a karnau-sellakkal is hasonló jó eredményeket érnek el az élelmiszergyártók, amit egy brazil növényből nyernek. Ez már biztosan sokkal megnyugtatóbban hangzik, azonban az igazság az, hogy ugyanezt az anyagot használják autó, padló és cipő viaszolására is.

Szóval jobban teszed, ha legközelebb inkább a piacon vásárolsz egy nénitől, akinek nem annyira tökéletesen csillogóak az almái, mint a szupermarketekben.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top