nlc.hu
Gasztro
Sajtos roló, a klasszikus sós süti

Sajtos roló, a klasszikus sós süti

A sajtos roló nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető sós sütik közé, de megéri a fáradságot, mert nagyon-nagyon finom a végeredmény. Ha van a családban sajtosroló-rajongó, mindenképpen próbáljátok ki a házi verziót, sokkal jobb, mint a bolti!

Sajtos roló házilag

Sajtos roló, a klasszikus sós süti

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás felverve – a kenéshez

A töltelékhez:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg vaj
  • 1 mk. só

1. A leveles tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. 1-2 cm széles csíkokat vágunk belőle és kis habrolócsőre tekerjük úgy, hogy kicsit fedjék egymást a tésztacsíkok. Felvert tojással lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb. 15-20 percig sütjük, míg szép aranysárga lesz.
3. Kivesszük, és még melegen óvatosan letoljuk a hengerről a rolókat, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljenek.
4. A tejszínt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a sajt 2/3 részét, a sót, felforraljuk, majd beleöntjük a tojássárgáját. Sűrű kevergetés mellett még melegítjük néhány percig, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal.
5. Ha kihűlt a massza és a rolók is, nyomózsákba kanalazzuk a sajtkrémet és betöltjük vele a rolókat, a végüket reszelt sajtba mártjuk.

Még több sajtosroló-recept:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top