Gasztro

Ezért van mélyponton a hazai cukrászat

Sokan dicsérik a süteményeimet, bevallom, gyakran zavarba is hoznak; olyankor szabadkozni kezdek, hogy igazából nincs semmi különleges abban, amit csinálok, mindössze annyi a titok, hogy azt teszem bele a sütikbe, ami azokba való. Tényleg.

Aztán elmegyek a cukrásznagykerbe, és meglátom a különböző süteményporokat. Te, mondom a pénztáros srácnak, veszi ezeket valaki? Naná, mondja erre, zsákos kiszerelésben. Csak nem gondolod, hogy valaki tojásból süt piskótát?

Hát ez a szomorú, és egyben az én szerencsém. Mert ha a piskóta tojásból lenne, nem porból és vízből, ha a tejszín tejszín lenne, és nem növényi habalap, ha a vaj vaj lenne, és nem margarin, ha a marcipán marcipán lenne, és nem valami izé, akkor mindenki sütije olyan lenne, mint az enyém.

A folytatásért kattints a Mai Móni caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top