Sonkás batyu
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 db tojás
- só
A töltelékhez:
- 20 dkg főtt füstölt sonka
- 2 dl tejföl
- só, bors
- 10 dkg sajt reszelve
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és reszelt sajttal. Ha esetleg ha valaki szereti a ricottát, azzal is kiegészítheti.
A tésztát kivesszük a hűtőből, négyszögletesre daraboljuk, megtöltjük a töltelékkel, és batyukat formálunk belőlük. A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.