Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás batyut

A batyu azért jó választás vacsorára, mert ha marad, akkor tízóraira is bevethető másnap. Ne riasszon el az sem, hogy a tésztát saját kezűleg kell csinálni, abszolút megéri azt a plusz 10 percet, amit rászánsz majd.

Sonkás batyu

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 20 dkg főtt füstölt sonka
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • 10 dkg sajt reszelve

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és reszelt sajttal. Ha esetleg ha valaki szereti a ricottát, azzal is kiegészítheti.

A tésztát kivesszük a hűtőből, négyszögletesre daraboljuk, megtöltjük a töltelékkel, és batyukat formálunk belőlük. A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás batyut

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top