Gyors vacsora virslivel: sült hot dog

nlc | 2015. November 22.
Aki a virslit szereti, a hot dogot is szereti. Aki a hot dogot szereti, a sült hot dogot is szeretni fogja. Ennél jobb gyors vacsorát ma estére el sem tudunk képzelni!

A virsli a gyors vacsorák egyik legkedveltebb alapanyaga, vannak, akik csak simán megfőzik, mások a villámgyors virslisalátát vetik be ilyen esetekben, mások a sajttal töltött virslire esküsznek. Mi ma egy igazi klasszikust, a hot dogot hoztuk nektek vacsorára.

Sült hot dog

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 4 szelet bacon
  • sütéshez olaj
  • ízlés szerint mustár
  • 20 dkg (trappista, edami, cheddar vagy ami van otthon) reszelt sajt
  • 4 db (hot-dog) kifli
  • 4 db virsli
  • ízlés szerint ketchup
Kategóriavacsora
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A virsliket vagy a kolbászokat egyik oldalukon hosszában óvatosan megvágjuk (ne vágjuk át teljesen), és a résbe beletömködjük a csíkokra vágott sajtot. Az így megtöltött virsliket körbetekerjük egy-egy szelet szalonnával, és előmelegített grillsütőn vagy kiolajozott tepsiben megsütjük őket. Közben néha fordítunk rajtuk egyet, így a szalonna minden része egyenletesen megsül.

A félbevágott hot dog kiflik belső részét serpenyőben, sütőben vagy a kenyérpirító rácsán megpirítjuk egy kicsit, majd megkenjük mustárral és ketchuppel.

A szeletekre vágott hagymát egy kis olívaolajon barnára pirítjuk, egyenletesen teszünk a kiflik alsó felére, ráhelyezzük a megsült virsliket, és rátesszük a tetejét, majd megszórjuk sajttal, tepsibe tesszük és 5-10 perc alatt rápirítjuk a sajtot.

 Még több gyors vacsora virsliből:

Exit mobile version