Gasztro

Éttermek, ahol akár 10 évig is kell várni szabad asztalra

Világhírűek, díjazottak, vagy csak egyszerűen exkluzívak azok az éttermek, ahová nehezebb bejutni, mint egy Madonna-koncert VIP-területére. Négy óra sorban állás egy reggeliért, hónapokkal, évekkel korábbi előfoglalások nyomában járt a CNN hírcsatorna.

A CNN meglepődve tapasztalta, hogy vannak bizony éttermek, ahová nehezebb helyet kapni, mint a Harvard Egyetem valamelyik szakára. Nem titkolom, hogy utazásaim során élvezem a kulináris kalandokat is, ezért végignéztem a CNN listáját, hogyan is tervezzem a következő évek nyaralásait. Ha New York vagy Koppenhága gasztronómiai csodáját is szeretném látni, akkor oda csakis 2025 után utazhatok.

Lássuk, melyek a legnépszerűbb éttermek a világon!

Noma – Koppenhága – Dánia
Kevés étterem van a világon, amely híresebb, mint ez a koppenhágai étterem. Népszerűségéről étteremkritikák gondoskodnak, amikor a világ legjobb éttermének kiáltják ki. Havonta több ezer foglalási kérelmet kapnak, s egy átlagos szombati napon 2000 ember volt a várólistán, várta, hogy esetleg valaki lemondja az évekkel korábbi foglalását. A foglalásokat is csak egy meghatározott időben lehet megtenni, minden hónap első hétfőjén, és minimum három hónappal későbbi időpontokra. A kétszemélyes asztalok a pillanatok tört része alatt elfogynak, a nagyobb társaságoknak (6 főtől) nagyobb az esélyük hajszálnyival. A következő évben, 2016-ban pedig szinte lehetetlen megkaparintani egy asztalt a Nomában, mert az január és április között zárva tart. Ekkor Ausztráliában tartanak egy 10 hetes Pop-up-Noma látogatást. A tülekedés ezután gondolom még nagyobb lesz a foglalásoknál.

A folytatásért kattints az Élet sója caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top