nlc.hu
Gasztro
Éttermek, ahol akár 10 évig is kell várni szabad asztalra

Éttermek, ahol akár 10 évig is kell várni szabad asztalra

Világhírűek, díjazottak, vagy csak egyszerűen exkluzívak azok az éttermek, ahová nehezebb bejutni, mint egy Madonna-koncert VIP-területére. Négy óra sorban állás egy reggeliért, hónapokkal, évekkel korábbi előfoglalások nyomában járt a CNN hírcsatorna.

A CNN meglepődve tapasztalta, hogy vannak bizony éttermek, ahová nehezebb helyet kapni, mint a Harvard Egyetem valamelyik szakára. Nem titkolom, hogy utazásaim során élvezem a kulináris kalandokat is, ezért végignéztem a CNN listáját, hogyan is tervezzem a következő évek nyaralásait. Ha New York vagy Koppenhága gasztronómiai csodáját is szeretném látni, akkor oda csakis 2025 után utazhatok.

Lássuk, melyek a legnépszerűbb éttermek a világon!

Noma – Koppenhága – Dánia
Kevés étterem van a világon, amely híresebb, mint ez a koppenhágai étterem. Népszerűségéről étteremkritikák gondoskodnak, amikor a világ legjobb éttermének kiáltják ki. Havonta több ezer foglalási kérelmet kapnak, s egy átlagos szombati napon 2000 ember volt a várólistán, várta, hogy esetleg valaki lemondja az évekkel korábbi foglalását. A foglalásokat is csak egy meghatározott időben lehet megtenni, minden hónap első hétfőjén, és minimum három hónappal későbbi időpontokra. A kétszemélyes asztalok a pillanatok tört része alatt elfogynak, a nagyobb társaságoknak (6 főtől) nagyobb az esélyük hajszálnyival. A következő évben, 2016-ban pedig szinte lehetetlen megkaparintani egy asztalt a Nomában, mert az január és április között zárva tart. Ekkor Ausztráliában tartanak egy 10 hetes Pop-up-Noma látogatást. A tülekedés ezután gondolom még nagyobb lesz a foglalásoknál.

A folytatásért kattints az Élet sója caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top