Gasztro

Sültkarfiol-krémleves diós pistou-val

A diós pistou a pirított rozskenyérkockák alatt van. Ott van. Ott. Tényleg.

Manipuláltam a gyereklányt. Hétfőn zöldségerőlevest főztem, rizstésztával és hirtelen sült zöldségekkel dúsítottam. Rozi csak a levesből és a rizstésztából kért, a zöldségekből semmit. Nyersen imádja a zöldségeket, sütve vagy főzve nem. A karfiolt, a fehéret, mindenhogyan szereti, a pagoda (zöld) karfiol elől viszont kategorikusan elzárkózott. Végül aljasul megkérdeztem tőle, hogy hogyan akar így mesélni az oviban a többieknek a zöld karfiolról, ha nem is kóstolja meg. Ez nyomós érv volt. Jó sokat megevett belőle. A maradék karfiolból krémlevest sütöttem.

Sültkarfiol-krémleves diós pistou-val

A sütőt előmelegítettem légkeverésen 200 fokra. A karfiolokat rózsáira szedtem, a sárgarépát és a krumplit meghámoztam, nagyobb darabokra vágtam. A zöldségeket leöblítettem. Megpucoltam a hagymákat is, a vöröshagymát 4 darabra vágtam, a fokhagymagerezdeket egyben hagytam. Mindent a sütőzacskóba tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam az egész római köményt, a szegfűborsot és citrom reszelt héjával. Meglocsoltam az olívaolajjal, a citromlével, a zacskó száját bekötöttem, 3-4 helyen megszurkáltam és egy nagy tepsire téve a forró sütőbe tettem. 25–35 perc alatt megpároltam, kinyitottam a zacskó száját, és grill fokozaton 5 percig pirítottam a zöldségeket.

Előkészítés: 5 perc
Sütés/főzés: ideje: 40 perc

A folytatásért kattints a Rizsázzunk caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top