Banánból rengeteg jó és egyszerű süteményt lehet készíteni, hiszen a banán elég puha ahhoz, hogy egy villával egyszerűen összezúzzuk (tehát könnyen feldolgozható) a textúrája meg pont megfelelő ahhoz, hogy egy csomó tésztát összetartson. Én például néha csak egy csipet fehéjat és zabpelyhet keverek az összetört banánhoz, és pár perc alatt megsütve már kész is van a szuperegészséges, mindenmentes banános keksz.
Ez itt pedig egy banánkenyér receptje, alig pár fokkal bonyolultabb a fentinél.
Szükségünk lesz hozzá banánra, tojásra és piskótaalapporra (ha ez nekünk már túlságosan mű lenne, csak keverjünk össze lisztet, sütőport és egy kis cukrot). A recept 3-4 banánhoz 2 tojást és egy egész doboz piskótamixet ajánl.
Aztán tényleg nincs másról szó, mint hogy az egészet összekeverjük és szépen kisütjük.
Forrás: LittleThings