Gasztro

Gyors, látványos reggeli a muffinsütőből

Annyi ilyen szuper, receptes kisfilm kering a videómegosztókon meg a közösségi portálokon, hogy az ember lányának óhatatlanul csorog néha a nyála.

Ha pedig még az ember lányának a férje is ilyeneket küldözget, az már annak a jele, hogy muszáj beadni a derekadat, és valami olyat rittyenteni a családnak, amitől leesik az álluk. A ma reggel csúcspontja eddig a reggelink volt. És ha a receptet, meg az én muffinos csodám képét meglátod, már biztos is vagyok abban, mit fogsz reggelizni te is holnap.

Ugye?
Nos, az alábbi módon készült – a recept saját igények, ízlések szerint módosítható.

Gyors, látványos reggeli a muffinsütőből

Bekentem vékonyan vajjal (vagy zsírral, kókuszzsírral, olajjal) a muffinsütő kis bugyrait. 160 fokra előmelegítettem a sütőt. Előkaptam egy csomag szeletelt kenyeret (lehet picit szikkadtabb is), pohárral tenyérnyi köröket szaggattam a belsejükből, annyit, ahány darabos a muffinsütő. A kenyérkorongokat szépen lelapogattam és belehelyeztem a muffinsütőbe, jól bele is nyomkodtam. Simán működik a rátenyerelgetős dolog, de használhatsz nyújtófát is.

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top