Az ünnepek gyakran puffasztó mellékhatással járhatnak. Ennek legfőbb oka gyakran a túlevés. De ha figyelsz arra, hogy semmiképpen ne egyél többet, mint amennyi az éhségedet megszünteti, ezt az okot ki is pipálhatod.
Mégis vannak nehezen emészthető ételek, amelyek a lebontás során több gázbuborékot termelnek a belekben.
Íme, a legpuffasztóbb ételek listája
Sör
Igen, a sör ugyan gyakori vendég az asztalnál, de szénsavtartalma miatt könnyen felfújhat.
Előre elkészített ételek
Most nem az egy nappal korábban készült töltött káposztára gondolunk, sokkal inkább a bolti, csomagolt ételekre.
Brokkoli
Akárcsak a kel és a káposzta rengeteg gázt termel a lebontáskor. Lehetőleg kerüld az ilyen ételeket.
Tejtermékek
Nemcsak a laktózintoleránsoknál, de az érzékeny bélrendszerűeknél komoly panaszokat okozhatnak.
Diétás üdítő
Szintén a szénsavtartalma miatt okozhat kellemetlen perceket.
Hüvelyesek
A babban és az egyéb hüvelyesekben található szénhidrátok feldolgozása nem megy könnyen a bélrendszernek, rengeteg gáz termelődik az emésztés során.
Banán
A káliumtartalom miatt nehéz lebontani a banánt gázbuborékok termelődése nélkül a szervezetben.
Ha száműzöd ezeket az ételek a konyhádból, könnyebben elkerülheted majd az ünnepi ételdömpinggel járó puffadást.
Olvass tovább puffadás témában!
- 7 puffadást okozó étel, amiről nem is gondolnád
- Hasfájás, székrekedés, puffadás… az apróságok életét gyakran megkeserítő problémák
- Lehet lapos hasad, ha ismered a pocaktípusodat