Ezekre az italokra szükséged lesz télen

Piazza Gabriella / Tavola in Piazza | 2015. December 03.
A téllel együtt nyakunkon a megfázások, betegeskedések is, ami ellen többek között immunerősítő italokkal tudunk tenni. Hoztunk 3 receptet, amit a kedvenc forralt bor mellé érdemes alkalmanként beiktatni.
Piazza Gabriella a Tavola in Piazza és Tarka Bárka caféblogok szerzője, az olasz konyha és a halételek rajongója. Blogjain változatos, egyszerűen elkészíthető receptek szerepelnek, melyek könnyedén beépíthetők a mindennapi ételeink sorába. A mediterrán ízek rajongóinak különösen ajánlott olvasmány mindkét blog.  

 

Az biztos, hogy Jamie Oliver tökéletes forralt bora örökre bevéste magát a kedvencek közé és a fahéjas forró csoki is állandó szereplő lesz nálunk télen, de lássuk, milyen immunerősítő italok sorakozhatnak még fel télen a két nagy kedvenc mellé!

Alma-csipkebogyó tea

Hozzávalók 2 személyre:

A csipkebogyót és a citromfűleveleket egy lábasba helyezzük. A vizet az almahéjjal 60 °C-ra hevítjük, majd az egészet a citromfüves csipkebogyóra öntjük, és lefedve legalább 1 órán keresztül állni hagyjuk. Mézzel ízesítve, langyosan fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 10 perc

Narancsos-kurkumás mézszörp

Hozzávalók 2 személyre:

A kurkumát a mézzel és a narancsvirágvízzel simára keverjük. A vizet és a narancslevet 60 °C-ra hevítjük, összekeverjük a fűszeres mézzel, és poharakba töltve, egy-egy csipetnyi fahéjjal meghintve azonnal, melegen fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 10 perc

Gyömbéres grapefruitital

Hozzávalók 2 személyre:

A gyömbért megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A fenyőrügyszirupot a rózsavízzel és a gyömbérrel simára keverjük. A vizet és a grapefruit frissen facsart levét 60 °C-ra hevítjük, összekeverjük a fűszeres fenyőrügysziruppal, és poharakba töltve azonnal, melegen fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 10 perc

 

Még több ital receptje az NLCafé-n:

Exit mobile version