Amióta kitaláltam ezt a receptet, és gyorsan szeretnék valami finomat enni, akkor bizony mindig erre a pitére szavazok. Vendégvárónak is kiváló, hiszen 35 perc alatt készen van. Egy ilyen málnás-vaníliás álompitére nem lehet azt mondani, hogy nem kérek belőle.
Készítsük el a vaníliapudingot. Egy lábasban, egy kis hideg tejben keverjük el a pudingport, és ezt követően a maradék tejet adjuk hozzá. Főzzük fel, ha kezd egy kicsit sűrűsödni, akkor adjuk hozzá az 1 ek tápiókalisztet, vagy teljes kiőrlésű fehér tönkölybúzalisztet és főzzük sűrűre.
Ha kész, kapcsoljuk le a hőt, és adjuk hozzá az agavészirupot. Jól keverjük el, és hagyjuk kihűlni. Az állaga krémesen sűrű. Azért kell bele a sűrítőanyag, hogy szilárdabb legyen, mint amúgy a puding állaga, így nem fog elázni/szétfolyni a tésztában.
A receptért kattints a Mediterrán caféblogra!
Megunhatatlan pitereceptek:
- Recept: villámgyors fahéjas pite
- Így készül a tökéletes őszi almás vagy sütőtökös pite – videó
- Így készül a stresszoldó Mont Blanc minipite