A Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt ezúttal egy igazán finom lencseleves receptjét osztja meg velünk. És hogy miért kell a lencseleveshez grillsütő? Hát a hozzávaló grillkolbászhoz!
Lencseleves grill- (merguez) kolbásszal
Hozzávalók:
- 40 dkg zöld lencse
- 20 dkg puy lencse
- 50 dkg vöröshagyma
- 50 dkg sárgarépa
- 0,5 csomag zellerszár
- 2 csomag petrezselyem zöldje
- 3 l alaplé
- 3 dkg fokhagyma
- 2 db citrom leve
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés módja:
A tisztított sárgarépából és a zellerszárból apró kockákat vágok. A vágás közben leeső részekből a finomra vágott vöröshagymával, a szeletelt fokhagymával, a zöld lencsével és az alaplével főzni kezdem a lencsés alapot.
Amikor minden megpuhult, az egészet le kell turmixolni. Ízesítjük sóval, borssal, a petrezselyem felével és citromlével. Tálalás előtt hozzáadjuk a puy lencsét és a felvágott zöldségeket. Ha már ezek is megpuhultak, akkor frissen pirított grillkolbásszal (a merguez enyhén savanykás fűszerezésével nagyon jól passzol hozzá) kínálom.
A tetejére petrezselymet szórok.