Gasztro

Tetovált Séf receptje: lencseleves grillkolbásszal

A Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt ezúttal egy igazán finom lencseleves receptjét osztja meg velünk. És hogy miért kell a lencseleveshez grillsütő? Hát a hozzávaló grillkolbászhoz!

A Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt ezúttal egy igazán finom lencseleves receptjét osztja meg velünk. És hogy miért kell a lencseleveshez grillsütő? Hát a hozzávaló grillkolbászhoz! 

Lencseleves grill- (merguez) kolbásszal

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöld lencse
  • 20 dkg puy lencse
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg sárgarépa
  • 0,5 csomag zellerszár
  • 2 csomag petrezselyem zöldje
  • 3 l alaplé 
  • 3 dkg fokhagyma
  • 2 db citrom leve
  • só, frissen őrölt fekete bors

 Elkészítés módja:

A tisztított sárgarépából és a zellerszárból apró kockákat vágok. A vágás közben leeső részekből a finomra vágott vöröshagymával, a szeletelt fokhagymával, a zöld lencsével és az alaplével főzni kezdem a lencsés alapot.

A fotó és az étel a TERMINAL Étterem és Bárban készült
A fotó és az étel a TERMINAL Étterem és Bárban készült

Amikor minden megpuhult, az egészet le kell turmixolni. Ízesítjük sóval, borssal, a petrezselyem felével és citromlével. Tálalás előtt hozzáadjuk a puy lencsét és a felvágott zöldségeket. Ha már ezek is megpuhultak, akkor frissen pirított grillkolbásszal (a merguez enyhén savanykás fűszerezésével nagyon jól passzol hozzá) kínálom.

A tetejére petrezselymet szórok.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top