
Elképedve fedeztem fel, hogy épp annyira elterjedt a kockára vágás is. Bár továbbra is a “karikára szeletelős” táborban maradok, kivetkőztem önmagamból. Kockára vágott, kukoricás krumplifőzeléket készítettem.

Kukoricás krumplifőzelék hozzávalói:
- 50 dkg kockára vágott, hámozott burgonya
- 15 dkg mirelit kukorica
- 1 közepes fej hagyma
- 3 dkg vaj
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 1,5 dl tejföl
- só, frissen őrölt fekete bors és csilipehely ízlés szerint
- aprított petrezselyemlevél
A folytatásért kattints a Mohamama konyhája caféblogra!
Receptek, amelyekben a krumplié a főszerep:
- Gyors vacsora: citromos burgonyafőzelék sült zellerrel
- Klasszikusok újragondolva: krumplis finomságok
- Különleges rakott krumpli