Gasztro

Hat év alatt semmit sem változott a McDonald’sos sajtburger

Persze a szívünk mélyén sejtjük, hogy a McDonald's nem épp az egészséges kosztjáról híres, de mégis megdöbbentő, hogy hat év alatt semmit sem változott a sajtburger.

2009-ben Izlandon be akarták zárni a McDonald’s éttermeit gazdasági okokból. Az antropológus Hjörtur Smáráson az utolsók között vásárolt magának sajtburger menüt, de nem azért, hogy könnyeivel átitatva elfogyassza! 

Hat év alatt semmit sem változott a McDonald's-os sajtburgermenü

Inkább megtartotta emlékbe, és megdöbbenve tapasztalta, hogy a menü az évek múlásával mit sem változik. Szaga sem lett, rohadás sem indult meg benne, és a képek tanúsága szerint is pontosan úgy néz ki, mint mikor kikérjük a gyorsétteremben, talán csak épp egy cseppet fáradtabban annál. A burger és a krumpli azóta már igazi ereklye lett, és ki is van állítva egy hostelben, mindenki csodálatára. A McDonald’s szerint egyébként a menü csak azért őrizte meg eredeti állapotát, mert kiszáradt, és a rothadás is csak azért nem indult meg, mert nem volt elég nedvesség a környezetben. Mindenesetre gyanús a dolog.

Forrás: FoodBeast

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top