Gasztro

Így lehet Harry Potter-lakomád fillérekből

Mindig is imádtad a Harry Potter filmek fényűző roxforti lakomáit? A saját otthonodba is elhozhatod a varázsvilág fine diningját, ráadásul kevesebb pénzből, mint gondolnád.

A Warner Brothers nemrégiben bejelentette, hogy néhány gazdag szerencsés ember befizethet egy karácsonyi lakomára a Harry Potter filmek eredeti nagytermének helyszínén. Persze ki ne imádta volna Harryék vacsoráit a roskadozó asztalokkal és ünnepi ételkölteményekkel, de nem kell Gringottsot robbantani, ha te is ilyesmit varázsolnál (!) az ünnepi asztalra. Itt van hozzá néhány szuper tipp:

1. Égetett szélű pergamentekercs mint meghívó vagy akár asztaldísz!

Így lehet harry potteri lakomád szinte fillérekből

Ki ne játszott volna gyerekként azzal, hogy megpörköli a papírlap széleit. Elég egy öngyújtó és néhány fehér lap, és máris mágikus meghívókat varázsolhatunk.

2. A menü

Így lehet harry potteri lakomád szinte fillérekből

Harryék asztalán semmiből sem volt hiány, de neked is lehetnek mutatós ételeid a költséghatékonyság ésszerű kereteit szem előtt tartva: pulyka helyett vehetsz egész csirkét, ez is teljesen jó, de sokkal olcsóbban kijössz, és ráadásul nem olyan nagy, hogy azt kelljen enni két hétig. Tipp: Sokféle zöldséget (lehetőleg más színűeket) pakolj külön tálakba, így sokkal mutatósabb lesz az asztalod.

3. Varázslatos desszert

Így lehet harry potteri lakomád szinte fillérekből

A desszert legyen látványos és egyedi, hiszen minden vacsorának az a legvarázsosabb eleme. A Warner Brothers stúdiójában például ilyesmit képzelnek Harryék asztalára, amit te is simán meg tudsz csinálni otthon! Elég egy egyszerű piskóta, egy kis felvert tojásfehérje és néhány kreatív ötlet, hogy ilyen roxforti havas látképet alkoss.

4. Italok

Természetesen vajsör, mi más? Ez házilag is egyszerűen elkészíthető, és hála a lelkes Harry Potter-rajongóknak már egy egész csomó receptet találsz a neten.

5. Roxfort ihlette dekoráció

Így lehet harry potteri lakomád szinte fillérekből

Az ördög a részletekben rejlik, ezért ne feledkezz meg a dekorációról sem. Néhány címeres szalvéta, egy régi süveg az asztal közepére, vagy a szomszéd gyereke házimanónak öltöztetve – engedd szabadjára a fantáziádat, hiszen itt a te varázskarácsonyodról van szó!

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top