A kivi egy csodálatos gyümölcs, de nem könnyű eljutni a húsáig. Ez az egzotikus finomság, nagy mennyiségben tartalmaz B-,C- és K-vitamint, ezek mellett pedig természetes antioxidánsokat, makró- és nyomelemeket is tartalmaz. Kivit nem csak azért érdemes beépíteni az étrendünkbe, mert finom, és tele van vitaminnal, hanem azért is, mert rendszeres (napi három db) fogyasztása, felmérések szerint képes hozzájárulni, a magas vérnyomás csökkentéséhez.
Tudtad, hogy a kivi Magyarországon is megterem? És, hogy abból milyen mennyei fordított tortát lehet sütni?
100 g friss kivi tápanyagtartalma!
- Energia: 61 kcal 255 kJ
- Szénhidrát: 14,66 g (ebből cukor: 8,99 g)
- Zsír: 0,52 g
- Fehérje: 1,14
Íme egy igen hatékony módszer, hogy megszabadulhass a héjától! Ráadásul nem kell hozzá semmi más, csak a kezed.
Gyümölcspucolás mesterforokon!
- Így pucold meg legkönnyebben a narancsot, grépfrútot, gránátalmát!
- Így hámozd meg a mangót pillanatok alatt – videó
- Nagyon nem mindegy, hogyan hámozod az avokádót – videó