Ilyenkor már nagyon nincs kedvem többször keleszteni, meg két és fél órát várni a késztermékre. A most következő kis csavart kiflik egy óra alatt kész is vannak, pár percet kell hagyni hűlni, és fogyaszthatjuk is. Azt azért tudni kell, hogy hagyományos szendvicset nem nagyon lehet belőle készíteni, mert a rétegek szétcsúszhatnak. Viszont villásreggeli mellé, vagy családi falatozáshoz tökéletes.
A tésztához a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük a cukorral. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük a joghurtot, olajat, élesztős tejet és a tojást. Fakanállal összekeverjük, majd megdagasztjuk a kifli tésztáját. Négy egyforma részre osztjuk, 2 percig pihentetjük. Addig a puha vajat összekeverjük a sóval.
Az egyik tésztát nagytányér méretűre nyújtjuk, megkenjük a vaj felével, majd ráhelyezünk egy másik, hasonlóra nyújtott tésztalapot. A másik két bucival is így járunk el, kezünkkel jól lenyomkodjuk. Pizzavágóval mindegyiket 8 részre vágjuk. A szeletek szélétől kezdve feltekerjük a kifliket, közben kicsit húzzuk is szét a tésztát, nyújtva csavarjuk.
A folytatásért kattints a Tetovált lány konyhája caféblogra!