Egy francia pék, Patricia Nascimento árulta el az emberiségnek az oly régóta áhított titkot: a leopárdkenyér receptjét. Ha le lennél maradva: mi is az a leopárdkenyér? Ez a látványos pékcsoda a szóban forgó nagymacskák mintáját hozza el neked a reggelizőasztalra, szuperül mutat, ráadásul még ránézésre is látszik, mennyire foszlós, puha kalácstésztája van.
Leopárdkenyeret készíteni persze egyáltalán nem egyszerű dolog, de hát ki mondta, hogy az élet olyan könnyű lesz? Lényegében háromféle különböző színű tésztát kell elkészítenünk, amiket a sötétítés érdekében kakaóval színezünk. Ha ez kész van, hengereket gyártunk a barna masszából, amit aztán körülveszünk a sötétbarna tésztával, végül pedig jöhet a leopárd testét adó fehér is. Ha el akarnánk kápráztatni a gyerekeket egy vasárnapon, ezzel biztosan nem foghatunk mellé.
Még több izgalmas kenyér az NLCafén:
- Csináld magad: cukkinitésztás kenyér
- Itt a világító kenyér! – fotók
Forrás: BoredPanda