Gasztro

10 dolog, amire csak az anyukák képesek

Az anyukák gyakran nem is látják, milyen emberfeletti teljesítményre képesek, és milyen szuper erejük van. Varázsérintés, varázsorr, varázspuszi, varázsölelés… annyiféle varázs van bennük, hogy tíz pontban talán össze sem lehet gereblyézni.

A speciális trükkök egész arzenálját hordozod magadban, ha anya vagy, mint Gógyi felügyelő, aki kívülről normális embernek tűnik, de ha bajba kerül, rögtön egy hadseregnyi fegyvert ránt elő ballonkabátja alól. Anyukaként egyszerre vagy orvos, bejárónő, nővérke, tündér, szuperhős és kaszkadőr. Itt az ideje, hogy vállon veregesd magad, amiért te is képes vagy erre a tíz dologra.

1. A puszid gyógyhatású

Nem tudom, hogy ez valami biológiai dolog, és van valami enzim az anyukák nyálában, vagy a szüléssel mutálódunk, de tény, hogy anya puszijától elmúlik a gyermek minden fájdalma.

10 dolog, amire csak az anyukák képesek

2. Ok nélkül osztasz öleléseket

Olyan, mintha a gyerekek valamiféle anyavonzó jelet bocsátanának ki magukból minden alkalommal, amikor belépsz a szobába. De szerencsére a váratlan ölelések majd csak akkor zavarják őket, amikor már lázadó kamaszkorba lépnek.

3. Te csinálod a legjobb ételeket

Anya főztjénél nincs jobb, még a mesterszakácsokat is simán lefőzöd a gyerekeid szemében. Nem zavarja őket, hogy ha csak egy tál sajtos tésztát teszel eléjük, akkor is úgy érzik, mintha maga Gianni főzte volna.

4. A megrágott, nyálas ételét a kezedben tartogatod

Erre tényleg csak az anyukák képesek. Amikor a gyerek azt mondja, hogy “fúj, ezt nem szeretem”, majd egy elegáns csücsörítéssel kifordítja a szájából az ételt, te pedig odatartod megadóan a kezedet, mert nincs annyi időd, hogy elővegyél egy zsebkendőt.

5. Megvéded őt a leghétköznapibb ellenségektől

Néha talán mintha kicsit túllőnél a célon, és ott is ellenséget és veszélyt látsz, ahol maximum békésen homokot szóró gyerekek vannak. Ha valamelyik csemete meglöki a játszótéren a gyerekedet, akkor az biztos, hogy lesz pár keresetlen szavad az anyukájához.

10 dolog, amire csak az anyukák képesek

6. Nem zavar, ha lehány

Ha beteg a gyermek, akkor nincs mit tenni, amikor épp az öledben van, akkor téged hány le. Ez van, bármilyen gyors is vagy, nem tudja visszatartani, amíg elgaloppozol vele a vécéig, hogy oda célozzon.

7. Szagolgatod más ember fenekét

Tipikusan csak az anyukáknál lehet olyat látni, hogy egy másik emberi lény fenekét szagolgatják gyanakodva, hogy most vajon mit termelt a pelusba. Nyilván, ha a gyerekedről van szó, akkor nem undorít semmilyen testi funkciója, és egy idő után a játszótér másik feléről is kiszagolod, ha pont ő kakilt be.

8. Megtanítod neki, ki az igazi hercegnő és herceg

Az anyukák tudják, mi a legjobb a gyerekeiknek a szerelemben, és nem is félnek kimondani a véleményüket. A jó szándék vezérel, arra tanítod a gyereket, hogy ne alkudjon meg, és olyan párt válasszon, aki megérdemli, hogy pont őt szeresse.

10 dolog, amire csak az anyukák képesek

9. Minden erőddel azon vagy, hogy a gyerekednek mindene meglegyen

Ha kell, napi 12 órát dolgozol. Ha kell, hajnalig fennmaradsz. Ha kell, akkor a saját károdra, de előteremtesz neki mindent, amire szüksége van. Ez az önzetlenség az anyukák sajátja, ami ráadásul úgy jön, hogy nem bánod a nap végén, és nem érzed önfeláldozásnak.

10. Megtanítod neki, milyen az igazi szeretet

Lehet, hogy nem hozod mindig a legjobb döntéseket, de az biztos, hogy szeretetből teszed, amit teszel. Ha pedig szeretetből cselekszel, akkor már csak jó gyerekkora lehet a gyermekednek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top