nlc.hu
Gasztro
Nem tudok főzni! Exkluzív vacsora 6 lépésben

Nem tudok főzni! Exkluzív vacsora 6 lépésben

Éttermekbe betérve igazi kulináris remekművekkel találkozunk, olyan alapanyagok, fűszerek kombinációjában, amilyet egyébként el sem tudnánk képzelni egy tányéron, mégis mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána. Bármilyen hihetetlen, ilyen ételeket játszi könnyedséggel készíthetünk el otthon, a titok a recept leírásában rejlik!

A KitchenBox nem mindennapi ételei közül egy télies, mégis könnyedebb ételt mutatunk be nektek:

Főzz ma vacsira exkluzívat: Grillezett vörösboros sertéskaraj tejszínes kelkáposztával és sült almával

 

Vörösboros sertésszelet tejszínes kelkáposztával

Elkészíteni gyerekjáték, hiszen 6 lépésben minden milliméter pontossággal van leírva és ábrázolva, így még az is sikerrel jár, aki még sosem fogott fakanalat a kezébe. Az étel pikantériáját a karamellizált barna cukros, vörösboros szósz adja, amit a készételre csorgatunk rá tálaláskor. Egy ilyen szósz elkészítése valóságos katasztrófába is fulladhat, de a lépések pontos betartásával a siker garantált!
 
Alapanyagok (2 adag)
• 30 dkg filézett sertéskaraj
• 20 dkg kelkáposzta
• 1 db alma
• 6 szál friss kakukkfű
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejszín
• 50 ml száraz vörösbor
• 1 kávéskanál barna cukor
• 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• só
• bors

1. Előkészítés
A fokhagymát megpucoljuk és a kelkáposztával, almával együtt megmossuk. A kelkáposztát kb. 3 cm széles csíkokra, az almát cikkekre vágjuk. A fokhagymát áttörjük vagy lereszeljük.

2. A kelkáposzta forrázása
Egy fazékban vizet forralunk, 3 csipet sóval ízesítjük, és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Beletesszük a kelkáposztát, és a visszaforrástól számítva kb. 1 percig főzzük. Leszűrjük és hideg, folyó vízzel lehűtjük.

3. A kelkáposzta párolása
Egy serpenyőben, erős tűzön felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a fokhagymát és a szerecsendiót, 2 csipet sóval, 3 csipet borssal ízesítjük. Beletesszük a forrázott kelkáposztát és közepes lángon kb. 8-10 perc alatt, lefedve puhára pároljuk. Figyeljük folyamatosan, nehogy leragadjon a tejszínes kelkáposzta.

4. A sertéskaraj sütése
Amíg párolódik a káposzta, egy másik serpenyőben 2 evőkanál olívaolajt hevítünk. A karajszeleteket oldalanként 1-1 csipet sóval, borssal ízesítjük és mindkét oldalán kb. 4-4 percig sütjük közepes tűzön, 6 szál kakukkfű mellett. Amíg sülnek a húsok, az almát is készre sütjük ugyanabban a serpenyőben.

5. A vörösboros szósz készítése
A még forró serpenyőbe beleszórjuk a barna cukrot, és közepes tűzön óvatosan karamellizáljuk (kb. 30-45 másodperc), majd beleöntjük a vörösbort és addig főzzük, míg 2-3 evőkanál marad meg belőle.

6. Tálalás
Tálaláskor a káposztát tányérra szedjük, ráhelyezzük a húst, finoman elrendezzük körülötte az almagerezdeket, majd mindezt vörösboros szósszal locsoljuk meg.

Jó étvágyat kívánunk:
KitchenBox
Ha hasonló finomságokra vágysz, nézz szét nálunk ide kattintva!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top