Hozzávalók a hamis Raffaellóhoz:
- 25 dkg kristálycukor
- 150 ml víz
- 25 dkg vaj
- 40 dkg tejpor (nem azonos a kávékrémporral)
- 10 dkg kókuszreszelék
- Magozottmeggy-befőtt, koktélcseresznye vagy vékonyra szelt mandulaszemek a közepébe.
- További kókuszreszelék a hempergetéshez.
Így készül a hamis Raffaello:
A cukorból és a vízből főzz sűrű szirupot. Hagyd gyöngyözve forrni, majd húzd félre a tűzről, keverd bele a vajat és a kókuszreszeléket. Alacsony hőfok felett kevergesd tovább, amíg a vaj jól elkeveredik benne. Ekkor szórd bele a tejport, és kézi habverővel vagy fakanállal keverd csomómentesre. Zárd el a gázt, és tedd félre hűlni. Amikor már kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe dermedni.
Egy-két óra után egy fagylaltmérő kanál segítségével mérj ki kisebb adagokat a masszából, és a tenyereddel formázd gömb alakúra, majd forgasd meg a kókuszreszelékben.
Töltheted meggyszemekkel vagy koktélcseresznyével is; ebben az esetben a kivett massza közepére tedd a gyümölcsöt, és úgy formázz golyót belőle, majd jöhet a kókuszfürdő.
Nyomkodhatsz bele egy kevés hántolt mandulát is, így ropogósabb lesz.
- Bloggerünk így készíti házilag a Raffaellót, ha épp nincs otthon!
- Fórumozóink véleménye a házi Raffaello sütiről