Amellett, hogy nagyon finom, szerintem jól is mutat ez a mogyorós süti. Celofánba csomagolva, masnival átkötve, “gasztroajandéknak” is kiváló.
Elkészítés:
Egy keverőtálban a vajat és a cukrot verjük habosra. Ezután mehet hozzá a tojássárgája és a vaníliaaroma, további 2-3 percig verjük tovább. Ezután mehet hozzá a só és a sütőporral elkevert liszt. Gyúrjunk tésztát belőle, hűtőszekrényben pihentessük 30-60 percet.
A pihentetési idő letelte után készítsünk apró golyócskákat a tésztából. A tojásfehérjét egy villa segítségével enyhén verjük fel és mártsuk ebbe őket, majd hempergessük meg pirított mogyoróban. Az így előkészített csókokat rakjuk sütőpapíros tepsire. A sütőnket melegítsük elő 180 fokra. Vegyünk elő egy vastagabb szárú fakanalat és ennek segítségével mindegyik sütibe nyomjunk egy mélyedést (de ne szúrjuk át!).
A folytatásért kattints a Brioche caféblogra!