A szilveszteri bólét nagy, ötliteres befőttesüvegben készítette, merőkanállal tálalta fel jókora poharakban, és én már tizenévesen kuncsorogtam, hogy kaphassak belőle egy-egy meggydarabot. Az ő halála után anyám is készítette sokáig, rendszeresen, de az utóbbi tíz évben már nem.
Idén én döntöttem úgy, hogy éppen itt az ideje előhúzni a régi jó hagyományt és készítek én szilveszteri bólét a nagyi receptje szerint. Igaz, ötliteres befőttesüvegem nem volt, üvegtálban készítettem el, mondhatom, sokkal pofásabb azért így.
Szilveszteri bólérecept:
- 1 üveg (7,5 dl) száraz vörösbor
- 1 üveg (7,5 dl) száraz fehérbor
- 2 dl konyak (brandy)
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 üveg őszibarackbefőtt, az őszibarack kockákra vagy gerezdekre vágva
- 1 citrom felkarikázva
A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!