Gasztro

Szilveszteri bólé a nagyi receptje szerint

Nagyanyám nem volt igazi konyhatündér. De volt egy olyan remekműve, amire emlékszem, mégpedig a minden szilveszterkor az asztalra kerülő bólé.

A szilveszteri bólét nagy, ötliteres befőttesüvegben készítette, merőkanállal tálalta fel jókora poharakban, és én már tizenévesen kuncsorogtam, hogy kaphassak belőle egy-egy meggydarabot. Az ő halála után anyám is készítette sokáig, rendszeresen, de az utóbbi tíz évben már nem.

Idén én döntöttem úgy, hogy éppen itt az ideje előhúzni a régi jó hagyományt és készítek én szilveszteri bólét a nagyi receptje szerint. Igaz, ötliteres befőttesüvegem nem volt, üvegtálban készítettem el, mondhatom, sokkal pofásabb azért így.

Szilveszteri bólérecept:

  • 1 üveg (7,5 dl) száraz vörösbor
  • 1 üveg (7,5 dl) száraz fehérbor
  • 2 dl konyak (brandy)
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 üveg őszibarackbefőtt, az őszibarack kockákra vagy gerezdekre vágva
  • 1 citrom felkarikázva
Szilveszteri bólé a nagyi receptje szerint

A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top